این دستور یک فایل را باز می کند و یک عدد به فایل اختصاص می دهد. این امکان وجود دارد که فایل را ایجاد کرد. ساختار این دستور به این شکل است:
OPEN(UNIT= number, FILE= ’Name of file’, STATUS= status, ACCESS= access…)
number عددی است که شما به فایل اختصاص می دهید (این عدد را بین 0 تا 255 انتخاب کنید – یعنی شما می توانید با خیال راحت تا 255 فایل مجزا را باز کنید!)، این عدد شناسه فایل است.
status وضعیت فایل را مشخص می کند و می تواند برای ایجاد فایل جدید ‘NEW’ باشد، یا ‘OLD’ برای باز کردن فایل موجود و اگر مطمئن نیستید ‘UNKNOWN’ بکار می رود و ‘SCRATCH’ برای ایجاد فایلهای موقت که با پایان برنامه یا بسته شدن فایل، فایل از بین می رود! وضعیت ‘REPLACE’ برای جایگزاری فایل جدید است. اگر فایل موجود باشد، پاک شده و فایل جدید جایگزین آن می گردد و اگر فایل موجود نباشد، فایل جدید ایجاد می گردد.
access نوع دسترسی به فایل را مشخص می کند که ممکن است، ‘DIRECT’ یا ‘SEQUENTAL’ باشد. نوع دسترسی به فایل بسیار مهم است، اما دسترسی ترتیبی ‘SEQUENTAL’ بسیار ساده است. در این فایلها داده ها بترتیب خط به خط خوانده و نوشته می شوند. پیش فرض دسترسی ترتیبی است.
دستور CLOSE
پیشنهاد می گردد بعد از پایان کار با فایل آنرا ببندید. ساختار این دستور به شکل زیر است:
CLOSE (UNIT= unit, STATUS = status…)
unit شماره شناسه فایل است وstatus وضعیت بستن می تواند ‘KEEP’ برای حفظ فایل و ‘DELETE’ برای حذف فایل است. پیش فرض حذف فایل است.